Saffransrökta musslor och räkor

saffransrökta musslor och räkor
Foto: TV4

Saffransrökta musslor och räkor

1

5 steg att laga

10 ingredienser

25 min + 1 h i marinad

Servera denna läckra förrätt med ugnsrostat bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g skalade räkor
  • 150 g musslor, rökta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja, eko
  • 2 msk mango chutney
  • 50 g saffran (en påse)
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 bröd
  • rosmarin
  • flingsalt

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 225 grader.
  2. Skala räkorna och lägg musslorna i en sil och låt dem rinna av i ett kärl. Det går bra att använda en del av musselolja till marinaden om man önskar.
  3. Blanda olja, soja, chutney och saffran. Smaka av med cayennpeppar och sedan lägg i en skål till marinad, tillsätt skaldjuren och låt vila i någon timma eller fler.
  4. Skiva brödet i 2 cm skivor, pensla med olivolja tillsammans med rosmarin och flingsalt. Rosta i ugnen i några minuter tills de blir gyllenbruna.
  5. Hetta hastigt upp skaldjuren med marinaden i en stekpanna och servera genast i uppläggningsskålar och servera tillsammans med en rostad brödskiva på sidan
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer