Saffransrökta musslor och räkor

saffransrökta musslor och räkor
Foto: TV4

Saffransrökta musslor och räkor

Av: Monica - Kristinehamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25 min + 1 h i marinad

Servera denna läckra förrätt med ugnsrostat bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g skalade räkor
  • 150 g musslor, rökta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja, eko
  • 2 msk mango chutney
  • 50 g saffran (en påse)
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 bröd
  • rosmarin
  • flingsalt

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 225 grader.
  2. Skala räkorna och lägg musslorna i en sil och låt dem rinna av i ett kärl. Det går bra att använda en del av musselolja till marinaden om man önskar.
  3. Blanda olja, soja, chutney och saffran. Smaka av med cayennpeppar och sedan lägg i en skål till marinad, tillsätt skaldjuren och låt vila i någon timma eller fler.
  4. Skiva brödet i 2 cm skivor, pensla med olivolja tillsammans med rosmarin och flingsalt. Rosta i ugnen i några minuter tills de blir gyllenbruna.
  5. Hetta hastigt upp skaldjuren med marinaden i en stekpanna och servera genast i uppläggningsskålar och servera tillsammans med en rostad brödskiva på sidan