Saffransdoftande skaldjursgryta

Saffransdoftande skaldjursgryta

2

7 steg att laga

22 ingredienser

40 min

Den här lyxiga skaldjursgrytan är en riktig vinnare till helgen eller till ett lite festligare tillfälle. Krämig och god, och med en ljuvlig doft av saffran.

läs mer
Le creuset buffetgryta

Le Creuset buffetgryta från Cervera

Julklappstips för den matlagningsintresserade. God jul önskar Cervera!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner
  • blåmusslor (1 nät)
  • 2 schalottenlök, hackad
  • 3 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 dl vitt vin
  • olivolja, till stekning
  • 200 g potatis
  • 200 g morot
  • 1 fänkål
  • 2 förp saffran
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 400 g blandad fisk
  • 100 g skalade räkor
  • 0,5 kruka dill
  • persilja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Tvätta musslorna noggrant och släng de som inte är slutna.
  2. Värm en kastrull med smör och olivolja och stek schalottenlök, vitlök och chilipeppar i någon minut. Tillsätt musslorna och häll sedan över vinet.
  3. Låt koka under lock tills musslorna har öppnat sig och häll sedan av buljongen som du sparar till grytan.
  4. Skiva potatis, morötter och fänkål i bitar. Stek i smör och olivolja i Le Creuset Buffetgryta tills de mjuknat något. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs i någon minut ytterligare.
  5. Häll över buljongen från musslorna, grädde, crème fraîche, vatten, fiskfond och hackad dill. Låt sjuda i ca 20 minuter.
  6. Skiva fisken i bitar. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda tills fisken är kokt. Vid servering har du i de skalade räkorna. Strö gärna finhackad persilja över grytan och avnjut med en gång.
  7. Servera förslagsvis med lite surdegsbröd till!
TIPS!
läs mer
Le Creuset gryta cervera

Julklappstips från Cervera!

Här hittar du fler julklappstips för den matlagningsintresserade!

Läs mer