Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta

40m
4
Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta
Foto: TV4
40m
4

Du behöver

Fiskgryta

  • 0,5 kg musslor
  • 37 cl vitt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 1 citron, zest
  • salt
  • 0,5 kg torskfilé
  • 0,5 kg laxfilé
  • 3 paprikor  (röd, gul, grön)
  • 1 l grädde
  • 0,5 g saffran
  • 4 citroner
  • dill, till garnering

Tillbehör

  • tortillabröd
  • olja

Gör så här

  1. Fiskgryta
    Tvätta musslorna och ta bort "håret".
  2. Koka musslor, vitt vin, vatten, citronzest och lite salt under 5 min. Ta ut musslorna och sila vätskan till en ny kastrull.
  3. Dela torsken och laxen i bitar, sätt sedan in dem i ugnen under ca 15min på 180 grader.
  4. Strimla paprikan och bryn någon minut i stekpanna.
  5. Häll grädden i vätskan från musslorna tillsammans med saffran. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 20min.
  6. Bröd
    Fritera tortillabrödet lätt i varm olja, antingen med fritös eller i kastrull.
  7. Servering
    Häll upp soppan i tallrikar, lägg i fisken, skaldjur och paprikan.
  8. Garnera med dill kvist och citronklyfta.
  9. Servera tortillabrödet vid sidan av.
Kommentera receptet

Fler goda recept