Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta

Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta
Foto: TV4

Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta

Av: Osvaldo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

40m

Mustig fisk- och skaldjursgryta med doft av saffran, serveras med friterat tortillabröd

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fiskgryta

  • 0,5 kg musslor
  • 37 cl vitt vin
  • 2,5 dl vatten
  • 1 citron, zest
  • salt
  • 0,5 kg torskfilé
  • 0,5 kg laxfilé
  • 3 paprikor (röd, gul, grön)
  • 1 l grädde
  • 0,5 g saffran
  • 4 citroner
  • dill, till garnering

Tillbehör

  • tortillabröd
  • olja

Gör så här

Fiskgryta

  1. Tvätta musslorna och ta bort "håret".
  2. Koka musslor, vitt vin, vatten, citronzest och lite salt under 5 min.
  3. Ta ut musslorna och sila vätskan till en ny kastrull.
  4. Dela torsken och laxen i bitar, sätt sedan in dem i ugnen under ca 15min på 180 grader.
  5. Strimla paprikan och bryn någon minut i stekpanna.
  6. Häll grädden i vätskan från musslorna tillsammans med saffran. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 20min.

Bröd

  1. Fritera tortillabrödet lätt i varm olja, antingen med fritös eller i kastrull.

Servering

  1. Häll upp soppan i tallrikar, lägg i fisken, skaldjur och paprikan.
  2. Garnera med dill kvist och citronklyfta.
  3. Servera tortillabrödet vid sidan av.