Rostad zucchini och aubergine
Sätt ugnen på 190 grader.
Skär zucchini och aubergine i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker form. Salta och blanda med olivolja.
Rosta grönsakerna i ugnen på ca 25-30 minuter.
Grön curry
Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka citrongräset.
Fräs allt i kokosolja i en kastrull. Häll på kokosmjölken och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter.
Finriv skalet på limen och pressa ut saften. Tillsätt limeskal, saft och koriander i såsen.
Ta från värmen och mixa slätt. Smaka av med salt.
Servera med kokt ris och jordnötter.
Glöm inte att matsortera skal från lök och ingefära samt rester från chili, koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina rostade grönsaker med grön curry. /Köket-redaktionen