Dragonströmming med mandelpotatis

Dragonströmming med mandelpotatis
Foto: Ingvar Eriksson
Roland Persson KK
Roland Persson KK

Dragonströmming med mandelpotatis

0

12 ingredienser

Servera gärna denna dragonströmming med pressad mandelpotatis.

Ingredienser

portioner4
  • 800 g strömmingsflundror
  • 4 kvisttomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 salladslökar
  • 0,5 kruka dragon
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 600 g mandelpotatis
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Dra skinnet av strömmingen.
  3. Skala tomaterna (det går lättast om man först doppar dem i kokande vatten) och skär i fyra delar.
  4. Kärna ur och skär därefter i mindre bitar.
  5. Skär chilin i 1 mm tjocka tärningar.
  6. Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  7. Skiva salladslöken och plocka bladen från dragonen.
  8. Salta och peppra strömmingsfiléerna och stek dem hastigt i olivolja på båda sidor.
  9. Lägg upp på serveringsfat.
  10. Fräs lök och vitlök lätt i olivolja.
  11. Tillsätt tomater, salladslök och chili och allra sist dragonblad och salt.
  12. Fördela över strömmingen och servera till pressad kokt mandelpotatis.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer