Rökt räkmousse på kavringschips

Rökt räkmousse på kavringschips
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Rökt räkmousse på kavringschips

9 ingredienser

40 m

Det här recept ger dig en läcker rökt räkmousse som är perfekt att servera på kavringschips. Det är en elegant och smakfull rätt som kommer att imponera på dina gäster.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökta räkor
  • 100 g färskost
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar
  • kavringschips (till servering)
  • rödlök, hackad (till topping)

Gör så här

  1. Skala de rökta räkorna och lägg dem i en matberedare eller mixer.
  2. Tillsätt färskost, crème fraîche, finhackad dill och citronsaft i matberedaren eller mixern.
  3. Mixa blandningen tills den blir slät och krämig.
  4. Smaka av med salt och peppar enligt din personliga smak och justera kryddningen vid behov.
  5. Häll över räkmoussen i en serveringsskål och täck med plastfolie. Låt den vila i kylskåpet i ca 30 minuter så att smakerna sätter sig.

Servering

  1. Placera kavringschips på ett fat eller en serveringsplatta.
  2. Skeda eller spritsa ut räkmoussen på varje kavringschips.
  3. Toppa varje chips med lite hackad rödlök för extra smak och textur.
  4. Servera genast som en förrätt eller aptitretare.