Rödkålsnudlar med ponzubuljong och stekt ägg

17 röster
4
Rödkålsnudlar med ponzubuljong och stekt ägg
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 port sobanudlar
  • 1,8 l umamibuljong, från tärning (från tärning)
  • 50 g torkad karljohanssvamp
  • 2 gula lökar
  • 2 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl sojaponzu
  • 2 msk honung
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 600 g rödkål (ca 0.5)
  • 4 ägg
  • 4 msk sesamfrön
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp umamibuljong med torkad svamp i en stor kastrull eller gryta, ca 5 minuter.
  2. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Tillsätt löken i buljongen och låt koka under lock, ca 10 minuter
  3. Tillaga sobanudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lyft upp lök och svamp ur buljongen med hålslev, lägg på ett fat tillsammans med de tillagade sobanudlarna.
  5. "Banka sönder" citrongräset, t ex med baksidan av en kniv. Dela chilifrukten på längden. Skala och krossa vitlöksklyftan.
  6. Lägg citrongräs, chili och vitlök i buljongen. Lägg på lock och låt koka ca 5 minuter.
  7. Tillsätt ponzusoja, honung och ättika i buljongen. Låt koka vidare under lock medan du steker rödkålen.
  8. Skär rödkålen i skivor. Stek sedan i omgångar, lägg försiktigt ner skivorna (försök få dem att hålla ihop) i en het panna med olja. Salta kålen.
  9. Råstek övrig skivad kål i het panna som nudlar med lite olja och salt.
  10. Stek äggen sunny side up och strö över sesamfrö, salt och svartpeppar.
  11. Plocka upp citrongräs, chili och vitlök ur buljongen.
  12. Fördela sobanudlar, lök, svamp och rödkål i djupa tallrikar. Toppa med ägg. Slå över buljongen och garnera med koriander.
3 maj 2020