Röding med vit sparris och hollandaisesås

30 m
4
Spela video Röding med vit sparris och hollandaisesås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 4 filéer röding
  • 12 vita sparrisar
  • 0,5 citron, skalet
  • olivolja
  • salt

Hollandaise

  • 200 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 citron, saften (ca 1 msk)
  • 1 msk vatten
  • salt

Garnering

  • forellrom
  • färska örter som dill, smörgåskrasse och körvel

Gör så här

  1. Gnid in fisken med salt och olivolja. Lägg över på en plåt med skinnsidan uppåt. Plasta och baka på 100 grader tills fisken är klar, ca 45-50 grader innertemperatur. Dra av skinnet innan servering.
  2. Skala sparrisen ordentligt. Koka upp vatten med salt. Pochera sparrisen tills den är mjuk men har kärna i mitten. Blanda upp med citronskal och olivolja innan servering.
  3. Hollandaise
    Smält smöret. Vispa ihop äggulor, citron och vatten. Värm i vattenbad eller direkt på spisen på medelvärme tills den tjocknar. Vispa försiktigt i det smälta smöret (förutom bottensatsen). Smaka av med salt och ev. mer citron om det behövs.
Kommentera receptet

Fler goda recept