Rimmad torskrygg med skirat smör och pepparrot

Rimmad torskrygg med skirat smör och pepparrot
Foto: TV4

Rimmad torskrygg med skirat smör och pepparrot

Av: Mattias - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m + 2 h

En klassiker som alltid går hem hos gästerna. Torskrygg med skirat smör, pepparrot, dill och potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Mattias dryckestips: Petit Chablis Domaine Sainte Claire, 5588

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskrygg
  • 2,5 msk salt
  • 2 tsk strösocker
  • peppar
  • lagerblad
  • citron
  • 1 l vatten, kallt
  • 800 g potatis
  • 100 g sockerärtor
  • 150 g kantareller
  • 1 morot
  • 100 g smör
  • 4 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dillvippa

Gör så här

  1. Blanda ut salt, socker, peppar, lagerblad och citronskivor i en liter vatten. Lägg ner torsken och låt rimma i ca 1-2 h.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Koka potatisen och lägg i sockerärter när det återstår 3 minuter.
  4. Plocka ur fisken ur rimningslagen och salta och peppra fisken lätt. Stek fisken så att den får en fin yta men låt sedan gå färdigt i ugnen. Lägg torsken i en oljad ugnsform och tillaga i ugnen tills fisken uppnår 54 grader, ca 10 minuter.
  5. Smörstek kantarellerna.
  6. Skala moroten och skär i remsor med en potatisskalare.
  7. Skira smöret och riv pepparroten.
  8. Servera fisken med potatis och övriga tillbehör – pepparrot vid sidan av om någon inte tycker om det.