Renée Voltaires vegobiffar

Renée Voltaires vegobiffar
Foto: Adam Tonér
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Renée Voltaires vegobiffar

14

5 steg att laga

13 ingredienser

45 m

Nyttiga vegobiffar på bovete, svamp, kål, valnötter, teffmjöl och chiafrön. Glutenfritt, mättande och riktigt gott!

Ingredienser

portioner6 - 8 biffar
  • 1 dl helt skalat bovete
  • 0,5 rödlök, skalad
  • 6 shiitakesvamp (eller 1 liten portobellosvamp)
  • kokosolja, till stekning
  • 1 tsk tamarisoja, till stekning
  • 0,5 fänkål
  • 2 stjälk grönkål, bladen
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 0,5 dl teffmjöl eller annat glutenfritt mjöl (ris, maj eller bovetemjöl går bra)
  • 1 msk chiafrön, malda
  • 1 tsk lantbuljong
  • ett par drag med svartpepparkvarnen
  • 1 dl sesamfrön, till panering

Gör så här

  1. Skölj bovetet i hett vatten för att ta bort det röda färgämnet fagopyrin. Koka bovetet i vatten tills det blir mjukt (ca 10-15 minuter) och sila bort överflödigt vatten.
  2. Skiva löken och svampen och stek den gyllenbrun i lite kokosolja tillsammans med lite tamari. Mixa bovetet i en matberedare tillsammans med den stekta löken och svampen till en grov smet, lägg över smeten i en bunke.
  3. Mixa fänkål och grönkål grovt och vänd ner i smeten, tillsammans med valnötter. Blanda i mjöl, chiafrön och krydda med lantbuljong och peppar.
  4. Provstek en liten biff innan panering, om biffen är för torr, ha i lite vätska ett par msk vatten eller lite olivolja, för lös ha i lite extra mjöl.
  5. Panera biffarna i sesamfrön och stek dina biffar på medelhög värme.