Relish på krabba och scrambled eggs

Relish på krabba och scrambled eggs
Foto: Tv4

Relish på krabba och scrambled eggs

Av: Sayan Isaksson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

Den här rätten med krabba och scrambled eggs är både enkel att laga och riktigt smakrik.

Ingredienser

portioner
  • 50 g krabbkött, plockat
  • 1 tsk räkpasta
  • 1 tsk rörsocker
  • 2 korianderrötter, mortlad
  • 1 klyfta vitlök, mortlad
  • 1 limefrukt, juiceen
  • 2 limeblad, finskuret
  • 1 msk olja (neutral)
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • fisksås (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Servering

  • ris (eller salladsblad)
  • crackers

Gör så här

  1. Blanda räkpasta med socker, korianderrot och vitlök.
  2. Tillsätt limejuice och limeblad. Blanda även ner krabbköttet och låt stå.
  3. Fortsätt med att göra äggröran. Hetta upp oljan och tillsätt ägg under omrörning. Rör tills äggen känns krämiga.
  4. Tillsätt sedan den råa äggulan och krabbröran, smaka av med fisksås och vitpeppar.
  5. Servera med ris eller i salladsblad, crackers med mera.