Coctails header

Redaktionens 7 cocktailfavoriter!

En cocktail - en liten drink ofta serverat i klassiskt martiniglas. Cocktailhistorier går ända tillbaka till sent 1700-tal, men det var först under 1920-talet och senare depressionen i USA som cocktails blev ett faktum. Bartenders försökte ofta dölja den dåliga spritsmaken med allehanda goda och påhittiga smaker. 100 år senare, här är redaktionens 7 favoritcocktails!

Moscow mule

Moscow mule är historiskt en gammal drink och görs ofta på Ginger beer eller Ginger ale. Enkelt beskrivet är en Moscow Mule en lemonad smaksatt med ingefära och vodka. Här är David Kringslund recept på en av redaktionens favoritdrinkar.

Grasshopper

En festlig cocktail med en len, krämig mintsmak. Ingredienserna är kakaolikör och mintlikör - perfekt smakkombination i såväl efterrätt som drink!

Klassisk margarita

Grunden för en lyckad Margarita är en bra Tequilasort. Och en bra balans med syran och sockerlagen är det som skapar magin med denna cocktail!

Hugo - bubblig drink med fläder

Hugo är namnet på en frisk och spritsig aperitif från norra Italien med flädersaft, prosecco, mynta och lime. Drinken passar utmärkt att bjuda innan maten en varm sommardag.

Daquiri

Daquiri - en sötsyrlig romdrink med mycket smak. Denna drink är en riktig klassiker, så har du inte testat den än är det hög tid! Fler smarriga drinkar hittar du på Davids [Youtube-kanal](https://www.youtube.com/@davidkringlund?si=8B0sdBqE1bGJmyGU)

Sommarklassikern Piña Colada

Ja, en riktig klassiker som skapar största möjliga semesterfeeling. Ska helst konsumeras på en strand i karibien - eller varför inte ta hem karibien till balkongen i stan!

Pornstar martini

En riktigt god drink med smak av passionsfrukt och vaniljvodka. Perfekt sommardrink att servera på grillfesten!