Nog låter det konstigt med chokladbollar med kikärtor, men det blir oväntat gott! Dessutom är de proteinrika och fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker.
Ingen har väl missat hur underbar kombinationen lakrits och hallon är? Roy Fares tipsar om en ljuvlig lakritssemifreddo som serveras med halloncoulis och färska bär.
En god lakritskola med choklad och turkisk peppar, brukar gillas även av den som inte är så förtjust i lakrits. Redaktionens godisfavorit!
**Kulprov**
Fyll ett glas med kallt vatten. Häll i lite kolasmet och om du kan forma smeten till en kula är kolan klar.
**Fler av Lisas goda kolor**
[Hjortronkola](/lisa_lemke/efterratter_och_godis/agg_och_mejer/hjortronkola)
[Mangochutney-kola med vit choklad](/lisa_lemke/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/mangochutney_kola_med_vit_choklad)
En enkel och riktigt festlig tårta med smak av Polly. Hurra säger vi för den här godingen, som du bara måste baka och bjuda på! Receptet är skapat av Ronja Sjölander - vinnaren av Hela Sverige bakar.