Raw food-tacos

34 röster
40 m
4

Vegansk tacos med valnötsfärs, avokadopesto, marinerad rödlök och svamp samt tomatsalsa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

40 m
4
4 portioner

Du behöver

Tillbehör

  • 1 romansallad, används som wraps (ekologisk)
  • rucolasallad
  • kalamataoliver (ekologiska)
  • fröknäckebröd

Valnötsfärs

  • 5 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk malen spiskummin
  • 4 tsk koriander
  • 2-4 tsk tamarisoja

Tomatsalsa

  • 6 tomater
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 1 tsk chili (om ej för stark)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 dl soltorkade tomater
  • 2 msk olja
  • 1 dadlar
  • ev himalayasalt
  • 1-2 krm svartpeppar

Marinerad svamp

  • 250 g svamp (helst skogschampinjon eller portabello)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tamarisoja
  • 3 msk äppelcidervinäger

Marinerad rödlök

  • 3 rödlökar, finskivade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk honung

Avokadopesto

  • 1 dl bladspenat (ekologisk)
  • 2-3 dl rucolasallad (ekologisk)
  • 0,5 dl pumpakärnor (ekologisk)
  • 1 avokado (ekologisk)
  • 1 dl färsk basilika (ekologisk)
  • 3 tsk citron, saft
  • 1 klyfta vitlök (ekologisk)
  • 1 msk bjäst/näringsjäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • basilika
  • pumpabröd

Gör så här

  1. Valnötsfärs
    Mixa allt snabbt i matberedare, valnötterna får inte mixas för länge då dem kan bli bittra.
  2. Tomatsalsa
    Mixa snabbt i matberedare, lägg i serveringsskål.
  3. Marinerad svamp
    Blanda tamari, olivolja och vinäger. Ringla över svampen.
  4. Rödlök
    Blanda ihop ingredienserna och låt stå till servering.
  5. Avokadopesto
    Mixa till krämig konsistens i matberedare. Lägg i serveringsskål och dekorera med pumpafrön och basilikablad.
29 september 2015