• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring

Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring

3 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Vad sägs om denna lyxiga rätt med ostron till helgen? Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring kommer verkligen förgylla dagen!

Ingredienser

4 portioner

Picklad schalottenlök

  • 1 dl risvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade

Servering

  • 4-12 ostron
  • 1 citron, i klyftor
  • ca 2-3 msk tabasco
  • 4 skiva kavring (rågbröd eller rostat bröd)
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Picklad schalottenlök
    Värm upp vinäger, socker och salt till det löser sig. Låt svalna av och lägg i löken, Låt stå 1 timme innan servering
  2. Servering
    Stick in ostronkniven i “gångjärnet” på ostronet. Vicka kniven fram och tillbaka och pressa försiktigt in kniven. När kniven är inne, vrid om tills ostronet öppnat sig. Dra kniven längs med locket för att lossa på ostronet. Skär loss det i botten vid muskelfästet.
  3. Servera ostronen med citron, schalottenlöksvinägrett, tabasco och smörad kavring.