Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring

Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring

9 ingredienser

20 m

Vad sägs om denna lyxiga rätt med ostron till helgen? Rått Crassostrea Gigas med picklad schalottenlök, tabasco och smörad kavring kommer verkligen förgylla dagen!

Ingredienser

portioner

Picklad schalottenlök

  • 1 dl risvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade

Servering

  • 4-12 ostron
  • 1 citron, i klyftor
  • ca 2-3 msk tabasco
  • 4 skivor kavring (rågbröd eller rostat bröd)
  • 2 msk smör

Gör så här

Picklad schalottenlök

  1. Värm upp vinäger, socker och salt till det löser sig. Låt svalna av och lägg i löken, Låt stå 1 timme innan servering

Servering

  1. Stick in ostronkniven i “gångjärnet” på ostronet. Vicka kniven fram och tillbaka och pressa försiktigt in kniven. När kniven är inne, vrid om tills ostronet öppnat sig. Dra kniven längs med locket för att lossa på ostronet. Skär loss det i botten vid muskelfästet.
  2. Servera ostronen med citron, schalottenlöksvinägrett, tabasco och smörad kavring.