Rått Crassostrea Gigas med citrus och rå gurka

Rått Crassostrea Gigas med citrus och rå gurka
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Rått Crassostrea Gigas med citrus och rå gurka

7 ingredienser

30 m

Den här lyxiga rätten med ostron är perfekt att servera till helgen!

Ingredienser

portioner

Citrus och chili ponzu

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl citronsaft, pressad
  • 2 cm röd chilifrukt, i skivor
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och skivad

Servering

  • 10 cm gurka
  • 4-8 ostron

Gör så här

Citrus och chili ponzu

  1. Lägg allt i en skål och låt stå minst 1 timme, men gärna längre.
  2. Sila av och förvara i kylen sen håller den minst en månad eller längre.

Servering

  1. Ta bort kärnhuset från gurkan, men spara det gärna till något annat. Skär små små kuber av gurkan.
  2. Stick in ostronkniven i “gångjärnet” på ostronet. Vicka kniven fram och tillbaka och pressa försiktigt in kniven. När kniven är inne, vrid om tills ostronet öppnat sig. Dra kniven längs med locket för att lossa på ostronet. Skär loss det i botten vid muskelfästet.
  3. Servera ostronen med gurkan samt citrus och chili ponzun.