Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc

Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc
Foto: Tv4
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc

15 ingredienser

40 m

Den här festliga rätten bjuder på råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc och fänkålcrudité. En riktigt härlig rätt att njuta av vid alla festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner

Hummer

  • 2 hummerstjärtar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk timjan

Morots beurre blanc

  • 3 dl morotsjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 300 g smör
  • 1 citron

Fänkålcrudité

  • 1 fänkål
  • 2 kvistar dill
  • is

Servering

  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • salt

Gör så här

Hummer

  1. Stek hummerstjärtarna i olja i en het stekpanna tills de fått fin färg.
  2. Lägg sedan i smöret, vitlöken och örterna. Ös hummerstjärtarna med smöret i ca 1 minut.
  3. Ta sedan upp dem och låt vila någon minut innan servering

Morots beurre blanc

  1. Reducera morotsjuicen tills ca 3 msk kvarstår.
  2. Tillsätt salt och vatten, låt få ett uppkok. Sänk värmen och montera sedan i smöret sakta under omrörning.
  3. Avsluta eventuellt med mer salt och citron.

Fänkålcrudité

  1. Hyvla fänkålen tunt och lägg i isvatten.
  2. Plocka dillen smått och lägg ner i isvattnet med fänkålen. Låt ligga fram till servering.
  3. <B>Servering
  4. Häll av vattnet från fänkålen och dillen och blanda upp med lite kallpressad rapsolja och en nypa salt.
  5. Servera hummerstjärtarna med morots beurre blanc och fänkålcruditén.