Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc
Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc
15 ingredienser
40 m
Den här festliga rätten bjuder på råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc och fänkålcrudité. En riktigt härlig rätt att njuta av vid alla festliga tillfällen.
Ingredienser
Hummer
- 2 hummerstjärtar
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- 1 klyfta vitlök
- 2 kvistar färsk timjan
Morots beurre blanc
- 3 dl morotsjuice
- 1 tsk salt
- 2 msk vatten
- 300 g smör
- 1 citron
Fänkålcrudité
- 1 fänkål
- 2 kvistar dill
- is
Servering
- 1 msk kallpressad rapsolja
- salt
Gör så här
Hummer
- Stek hummerstjärtarna i olja i en het stekpanna tills de fått fin färg.
- Lägg sedan i smöret, vitlöken och örterna. Ös hummerstjärtarna med smöret i ca 1 minut.
- Ta sedan upp dem och låt vila någon minut innan servering
Morots beurre blanc
- Reducera morotsjuicen tills ca 3 msk kvarstår.
- Tillsätt salt och vatten, låt få ett uppkok. Sänk värmen och montera sedan i smöret sakta under omrörning.
- Avsluta eventuellt med mer salt och citron.
Fänkålcrudité
- Hyvla fänkålen tunt och lägg i isvatten.
- Plocka dillen smått och lägg ner i isvattnet med fänkålen. Låt ligga fram till servering.
Servering
- Häll av vattnet från fänkålen och dillen och blanda upp med lite kallpressad rapsolja och en nypa salt.
- Servera hummerstjärtarna med morots beurre blanc och fänkålcruditén.