Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc

Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc
Foto: Tv4
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc

Av: Ludwig Tjörnemo, Jonas Jonasson

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

40 m

Den här festliga rätten bjuder på råstekt hummerstjärt med morots beurre blanc och fänkålcrudité. En riktigt härlig rätt att njuta av vid alla festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner

Hummer

  • 2 hummerstjärtar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 kvistar färsk timjan

Morots beurre blanc

  • 3 dl morotsjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • 300 g smör
  • 1 citron

Fänkålcrudité

  • 1 fänkål
  • 2 kvistar dill
  • is

Servering

  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • salt

Gör så här

Hummer

  1. Stek hummerstjärtarna i olja i en het stekpanna tills de fått fin färg.
  2. Lägg sedan i smöret, vitlöken och örterna. Ös hummerstjärtarna med smöret i ca 1 minut.
  3. Ta sedan upp dem och låt vila någon minut innan servering

Morots beurre blanc

  1. Reducera morotsjuicen tills ca 3 msk kvarstår.
  2. Tillsätt salt och vatten, låt få ett uppkok. Sänk värmen och montera sedan i smöret sakta under omrörning.
  3. Avsluta eventuellt med mer salt och citron.

Fänkålcrudité

  1. Hyvla fänkålen tunt och lägg i isvatten.
  2. Plocka dillen smått och lägg ner i isvattnet med fänkålen. Låt ligga fram till servering.

Servering

  1. Häll av vattnet från fänkålen och dillen och blanda upp med lite kallpressad rapsolja och en nypa salt.
  2. Servera hummerstjärtarna med morots beurre blanc och fänkålcruditén.