I samarbete med Planti Cooking

Rårakor med tångkaviar och gurt

11 röster
30 m
15 snittar
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt
Foto: köket.se

Lättlagade och fantastisk goda vegetariska snittar till såväl sommarfest, mingelmat och nyårsförrätt. Krispiga små rårakor med kaviar, rödlök, gurt och dill.

Visa mer
30 m
15 snittar

Du behöver

  • 8 fasta potatisar
  • olja, till stekning
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl Planti Greek Style Gurt Natural
  • 1 burk tångkaviar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 avokado, skivad
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 citron, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Krama ur vätskan ordentligt. Lägg potatisen i en bunke och krydda med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med olja. Platta ut potatisen till rårakor i stekpannan, de ska vara tunna och fina. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är helt krispiga.
  3. Toppa med gurt, tångkaviar, rödlök, avokado, dill och en liten klyfta citron.
5 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...