I samarbete med Planti Cooking

Rårakor med tångkaviar och gurt

13 röster
30 m
15 snittar
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt
Foto: köket.se

Lättlagade och fantastisk goda vegetariska snittar till såväl sommarfest, mingelmat och nyårsförrätt. Krispiga små rårakor med kaviar, rödlök, gurt och dill.

Visa mer
30 m
15 snittar

Du behöver

  • 8 fasta potatisar
  • olja, till stekning
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl Planti Greek Style Gurt Natural
  • 1 burk tångkaviar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 avokado, skivad
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 citron, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på ett rivjärn. Krama ur vätskan ordentligt. Lägg potatisen i en bunke och krydda med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med olja. Platta ut potatisen till rårakor i stekpannan, de ska vara tunna och fina. Stek på medelvärme tills de fått fin färg och är helt krispiga.
  3. Toppa med gurt, tångkaviar, rödlök, avokado, dill och en liten klyfta citron.

Laddar fler recept...