Råraka med smetana och löjrom

37 röster
20 m
4

Härlig råraka med smetana som du lagar enkelt till helgens lunch eller som förrätt!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Råraka

  • 5 fasta potatisar
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Tillbehör

  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl smetana
  • dill
  • Gräslök, finhackad
  • Citronklyftor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Råraka
    Skala och riv potatisen, krama ur vätskan.
  2. Smält smör i stekpanna.
  3. Forma och stek potatisen i panna ca 3-4 min eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna.
  4. Vänd och upprepa proceduren.
  5. Salta och peppra.
  6. Tillbehör
    Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna.
  7. Toppa med dill, gräslök och citron.
15 februari 2019

Laddar fler recept...