Råraka med smetana och löjrom

POPULÄRT
Råraka med smetana och löjrom
Foto: Tv4
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Råraka med smetana och löjrom

10 ingredienser

20 m

Härlig råraka med smetana som du lagar enkelt till helgens lunch eller som förrätt!

Ingredienser

portioner

Råraka

  • 5 fasta potatisar
  • smör
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl smetana
  • dill
  • gräslök, finhackad
  • citron, klyftor

Gör så här

Råraka

  1. Skala och riv potatisen, krama ur vätskan.
  2. Smält smör i stekpanna.
  3. Forma och stek potatisen i panna ca 3-4 min eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna.
  4. Vänd och upprepa proceduren.
  5. Salta och peppra.

Tillbehör

  1. Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna.
  2. Toppa med dill, gräslök och citron.