Råraka med smetana och löjrom

Råraka med smetana och löjrom
Foto: Tv4
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Råraka med smetana och löjrom

45

7 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Härlig råraka med smetana som du lagar enkelt till helgens lunch eller som förrätt!

Ingredienser

portioner4 portioner

Råraka

  • 5 fasta potatisar
  • smör
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl smetana
  • dill
  • gräslök, finhackad
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Råraka
    Skala och riv potatisen, krama ur vätskan.
  2. Smält smör i stekpanna.
  3. Forma och stek potatisen i panna ca 3-4 min eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna.
  4. Vänd och upprepa proceduren.
  5. Salta och peppra.
  6. Tillbehör
    Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna.
  7. Toppa med dill, gräslök och citron.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - diskmaskin bild

Så rengör du diskmaskinen!

Här är smarta tips hur du enkelt rengör diskmaskinen

Läs mer