Råraka med smetana och löjrom
Råraka med smetana och löjrom
10 ingredienser
20 m
Härlig råraka med smetana som du lagar enkelt till helgens lunch eller som förrätt!
Ingredienser
Råraka
- 5 fasta potatisar
- smör
- salt
- peppar
Tillbehör
- 200 g löjrom
- 1 rödlök, finhackad
- 1 dl smetana
- dill
- gräslök, finhackad
- citron, klyftor
Gör så här
Råraka
- Skala och riv potatisen, krama ur vätskan.
- Smält smör i stekpanna.
- Forma och stek potatisen i panna ca 3-4 min eller tills den blir gyllene och frasig i kanterna.
- Vänd och upprepa proceduren.
- Salta och peppra.
Tillbehör
- Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna.
- Toppa med dill, gräslök och citron.