Råraka med gravad röding

Råraka med gravad röding
Foto: Tv4

Råraka med gravad röding

2

8 ingredienser

30 m

Råraka med gravad röding är en klassisk och god rätt som passar utmärkt som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 8-10 potatisar, rivna
  • 2-4 gravade rödingfiléer
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 rödlökar, hackade
  • citron, till garnering
  • 4 kvistar dill
  • ev 2 krm salt
  • ev 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Stek den rivna potatisen på bägge sidor tills den får en yta och färg.
  2. Skär bort/lossa köttet från fiskens skinnsida med en vass kniv. Placera fiskköttet i mitten av rårakan, klicka på crème fraiche vid sidan om och strö på hackad rödlök.
  3. Garnera med citron och någon dillkvist.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer