Råraka med gravad röding

Råraka med gravad röding
Foto: Tv4

Råraka med gravad röding

Av: Mikael - Degerfors

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

Råraka med gravad röding är en klassisk och god rätt som passar utmärkt som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8-10 potatisar, rivna
  • 2-4 gravade rödingfiléer
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 rödlökar, hackade
  • citron, till garnering
  • 4 kvistar dill
  • ev 2 krm salt
  • ev 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Stek den rivna potatisen på bägge sidor tills den får en yta och färg.
  2. Skär bort/lossa köttet från fiskens skinnsida med en vass kniv. Placera fiskköttet i mitten av rårakan, klicka på crème fraiche vid sidan om och strö på hackad rödlök.
  3. Garnera med citron och någon dillkvist.