Råraka med gravad lax, färskost och rårörda lingon

Råraka med gravad lax, färskost och rårörda lingon
Foto: TV4

Råraka med gravad lax, färskost och rårörda lingon

Av: Kalle - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

25m

En förrätt bestående av råraka med gravad lax, toppad med färskost och rårörda lingon

Dryckestips:

Torr fransk cider: Cidre Biologique Nr 1803 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g västerbottensost eller parmesan
  • 2-3 fasta potatisar
  • smör, till stekning
  • 2 tsk salt
  • 150 g färskost
  • 1 citron
  • 100 g rårörda lingon
  • 100 g rucolasallad
  • 100 g färsk spenat
  • 200 g gravad lax, i tunna skivor

Gör så här

  1. Riv osten med den grova sidan på ett rivjärn. Riv sedan potatis på samma vis och blanda samman ost och potatis.
  2. Under tiden värm en stekpanna, tillsätt smör. När smöret slutat bubbla, lägg i två tunna plättar av ost och potatisblandningen åt gången och stek i stekpannan. Salta.
  3. Blanda färskost och rivet citronskal.
  4. Varva på tallrik, med rårakan i botten, lax, bladspenat, ruccola och färskost. Ringla sparsmakat över någon sked med lingon.