Ramslöksvåffla med varmrökt lax
Ramslöksvåffla med varmrökt lax
20 ingredienser
30 m
Vad sägs om en matigare våffla idag? I så fall rekomenderar vi den här läckra ramslöksvåfflan med varmrökt lax, nobisdressing och spetskålsallad.
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
Ramslökvåfflor
- 300 g grädde, vispad
- 70 g bladspenat
- 10 blad ramslök
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl kolsyrat vatten, kallt (vanligt går också bra)
- 50 g saltat smör, brynt
- ca 0,5 krm salt
Nobisdressing
- 2 ägg
- 2 klyftor vitlök, blancherade
- 20 g kycklingbuljong (flytande)
- 300 g matolja
- 5-10 g citronsaft
Kålsallad
- 0,5 spetskål
Citronette
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl matolja
- 0,5 citronsaft
- ca 0,5 krm salt
Topping
- 400 g varmrökt lax
- krasse
- gräslök
Gör så här
Ramslökvåfflor
- Mixa grädde, spenat och ramslök i en kannmixer.
- Häll ”örtmoussen” i en bunke och vänd i mjöl, vatten och brynt smör i omgångar.
- Grädda i varmt våffeljärn tills våfflan börjar ta färg.
Nobisdressing
- Koka äggen i kokande vatten i 4 minuter. Lägg i tre vitlöksklyftor i vattnet sista 20 sekunderna.
- Sila av och skala äggen.
- Mixa sedan alla ingredienser i en blender tills blandningen emulgerat.
Kålsallad
- Hyvla spetskål på tunnaste möjliga på mandolin. (1–2 mm).
- Dressa salladen i en bunke med citronette.
Topping
- Sprid spetskålsalladen över våfflan och lägg på brutna bitar av varmrökt lax.
- Rippla över nobisdressing och toppa med örter.