Ramslöksvåffla med varmrökt lax

koket.se
Ramslöksvåffla med varmrökt lax ny
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Ramslöksvåffla med varmrökt lax

20 ingredienser

30 m

Vad sägs om en matigare våffla idag? I så fall rekomenderar vi den här läckra ramslöksvåfflan med varmrökt lax, nobisdressing och spetskålsallad.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ramslökvåfflor

  • 300 g grädde, vispad
  • 70 g bladspenat
  • 10 blad ramslök
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kolsyrat vatten, kallt (vanligt går också bra)
  • 50 g saltat smör, brynt
  • ca 0,5 krm salt

Nobisdressing

  • 2 ägg
  • 2 klyftor vitlök, blancherade
  • 20 g kycklingbuljong (flytande)
  • 300 g matolja
  • 5-10 g citronsaft

Kålsallad

  • 0,5 spetskål

Citronette

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 citronsaft
  • ca 0,5 krm salt

Topping

  • 400 g varmrökt lax
  • krasse
  • gräslök

Gör så här

Ramslökvåfflor

  1. Mixa grädde, spenat och ramslök i en kannmixer.
  2. Häll ”örtmoussen” i en bunke och vänd i mjöl, vatten och brynt smör i omgångar.
  3. Grädda i varmt våffeljärn tills våfflan börjar ta färg.

Nobisdressing

  1. Koka äggen i kokande vatten i 4 minuter. Lägg i tre vitlöksklyftor i vattnet sista 20 sekunderna.
  2. Sila av och skala äggen.
  3. Mixa sedan alla ingredienser i en blender tills blandningen emulgerat.

Kålsallad

  1. Hyvla spetskål på tunnaste möjliga på mandolin. (1–2 mm).
  2. Dressa salladen i en bunke med citronette.

Topping

  1. Sprid spetskålsalladen över våfflan och lägg på brutna bitar av varmrökt lax.
  2. Rippla över nobisdressing och toppa med örter.