Räktoast med het chilimajonnäs

Räktoast med het chilimajonnäs
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Räktoast med het chilimajonnäs

21 ingredienser

20 m

Räktoast med ingefära, vitlök, koriander, mynta och en het chilimajonnäs gör sig riktigt bra som läcker förrätt eller tilltugg i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka mynta
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skivor formfranska

Panering

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chilipasta
  • 1 msk soja
  • limefrukt (till garnering)

Gör så här

  1. Hacka räkorna fint och blanda med maizena, hackad chili, ingefära, vitlök, koriander och mynta. Krydda med salt och peppar
  2. Lägg ett lager av räkröran mellan två brödskivor.
  3. Panera sedan kanterna i mjöl, vispat ägg och sesamfrön. Toasten kan med fördel frysas efter det här momentet.
  4. Stek toasten i olja tills gyllene och servera med chilimajonnäs och limeklyfta.