Räkspett med chili

Räkspett med chili
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Räkspett med chili

11 ingredienser

15 m

Räkor på spett med chili, vitlök, mynta, koriander, limeblad och citron blir perfekt att lägga på grillen.

Ingredienser

portioner
  • 12 skalade räkor (asc)
  • 1 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 6-8 blad mynta
  • 2 kvistar färsk koriander
  • 2 limeblad
  • 1 citron
  • 1 msk matolja
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. Börja med att sätta räkorna på spett.
  2. Hacka sedan chili, vitlök, mynta, limeblad, koriander och skalet från 1 citron.
  3. Blanda hacket med olja och marinera räkorna med ca hälften av marinaden.
  4. Blanda majonnäsen med chilisås och soja.
  5. Grilla eller stek räkorna på hög värme i ca 2-3 minuter på varje sida.
  6. Häll på den sista marinaden när räkorna är färdiga och servera med majonnäsen vid sidan.