Räkröra i salladskorg, serveras med surdegskrutonger

6 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Räkröra

  • 170 g räkor i lake [330 g med lag]
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 krm salt

Krutonger

  • 4 skiva surdegsbröd, skurna i små fyrkanter
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda

Servering

  • 4 blad sallad (skålformade)
  • 4 skiva citron
  • 4 kvist färsk dill
  • 4 kärsbärstomater, delade

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till räkröran och låt stå en stund, ca 10 minuter.
  2. Stek under tiden surdegskrutongerna i smör och olja, tills de börjar få en krispig yta. Tag av från värmen och krydda sedan med salt och salladskrydda.
  3. Lägg upp räkröran och krutongerna i salladsbladen, dekorera med citron, dillkvistar och cocktailtomater.
14 april 2016