Räkpasta med sparris, citron och dill
Räkpasta med sparris, citron och dill
11 ingredienser
Snabblagad och vardagslyxig pasta med sparris, dill, citron, vitlök och räkor i skön kombo. Några mosade sardeller i rätten ger en rejäl skjuts i smak och sälta.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 4 port pasta (gärna linguine)
- 5 msk olivolja
- 4 salladslökar
- 500 g grön sparris
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- ca 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft
- 6 sardeller, mosade
- 200 g skalade räkor
- 1 knippe dill, hackad (litet knippe)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Spara några deciliter av pastavattnet.
- Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparris och salladslök i munsstora bitar.
- Stek salladslök och sparris i olivoljan i en stekpanna i 1 minut. Tillsätt sen vitlök och stek i ytterligare 1 minut. Pressa ner citronsaft och lägg i finrivet citronskal samt mosade sardeller. Vänd runt.
- Lägg i den avrunna pastan i pannan samt 1 dl pastavatten och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar och ev mer citron.
- Lägg i räkor och dill, rör om och servera genast.