• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Räkor med chili och avokado på sked

4 röster
40 m
10 skedar
40 m
10 skedar

Du behöver

  • 200 g skalade räkor [ca 400 g räkor med skal]
  • 2 tomater i olika färger, gärna plommontomater
  • 1 röd chilifrukt (gärna spansk peppar)
  • 1 avokado
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 rödlök, fint hackad
  • svartpeppar, nymalen
  • 10 skedar

Gör så här

  1. Grovhacka räkorna och tomaterna.
  2. Dela, kärna ur och finhacka den spanska pepparn.
  3. Dela, skala och kärna ur avokadon. Skär köttet i fina tärningar och pressa över limesaften.
  4. Skala och finhacka den röda löken.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med svartpeppar. Låt dra i kyl ca 30 minuter.
  6. Fördela på 10 skedar och ställ kallt fram till servering.
26 april 2018