Räkor med chili och avokado på sked

3 röster
40 m
10 skedar
40 m
10 skedar

Du behöver

  • 200 g skalade räkor (ca 400 g räkor med skal)
  • 2 tomater i olika färger, gärna plommontomater
  • 1 röd chili, gärna spansk peppar
  • 1 avokado
  • 0,5 lime, saften
  • 1 liten rödlök, fint hackad
  • nymalen svartpeppar
  • 10 skedar

Gör så här

  1. Grovhacka räkorna och tomaterna.
  2. Dela, kärna ur och finhacka den spanska pepparn.
  3. Dela, skala och kärna ur avokadon. Skär köttet i fina tärningar och pressa över limesaften.
  4. Skala och finhacka den röda löken.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med svartpeppar. Låt dra i kyl ca 30 minuter.
  6. Fördela på 10 skedar och ställ kallt fram till servering.
26 april 2018

Fler goda recept