Räkor i curry

Räkor i curry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkor i curry

16 ingredienser

Det här är en snabblagad rätt som passar bra när du vill äta något festligt snabbt. Ris eller nudlar är gott att servera till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 schalottenlök
  • 1 palsternacka
  • 1 msk curry
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl grädde, valfri fetthalt
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • olja, till stekning
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala räkorna. Skala och skiva morot och palsternacka. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Skala och strimla schalottenlöken.
  2. Fräs grönsakerna några minuter i olja. Tillsätt currypulver, grädde, buljong och vin. Pressa ner vitlöken och låt puttra några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vatten och red av. Tillsätt chilisås och krydda med salt. Rör ner räkorna i blandningen och värm upp utan att de kokar. Servera genast.