Räkceviche med aioli

30m
4
Räkceviche med aioli
Foto: TV4

Citronmarinerade räkor med vitlök och chili serveras i blad av romansallad med aioli samt vitlöksbröd till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 december 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

Aioli

  • 2 ägg
  • 0,5 citron, saft
  • 4 dl rapsolja
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 klyftor vitlök
  • salt och peppar

Ceviche

  • 500 g räkor i lake
  • 4 citroner, saften
  • 1-2 röd chili, urkärnad i strimlor
  • 2 msk rödlök, hackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 krm flingsalt
  • 1 tsk olja

Tillbehör

  • vitlöksbröd
  • romansallad

Gör så här

  1. Aioli
    Se till att ingredienserna är rumsvarma.
  2. Rör ihop 2 ägg, lite av rapsoljan och citronsaften i en skål.
  3. Tillsätt den resterande oljan och mixa till en fast konsistens.
  4. När majonnäsen är färdig rör försiktigt i crème fraiche och blanda till en krämig röra.
  5. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.
  6. Ceviche
    Häll av vätskan från räkorna och låt de rinna av.
  7. Blanda räkorna med de övriga ingredienserna och låt stå i 20 min.
  8. Lägg strax före servering upp röran på romansallad.
  9. Servering
    Servera de fyllda bladen med en skål aioli vid sidan av samt vitlöksbröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept