Räkbollar i bao buns

NYHET
Räkbollar i bao buns
Foto: TV4
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

Räkbollar i bao buns

14 ingredienser

30 min

Snabba och goda räkbollar i bao buns passar perfekt som förrätt, mingelmat eller som en del av en buffé.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 240 g skalade räkor
  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 4 dl pankoströbröd (3 dl till panering)
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk sesamolja
  • bao buns (köp färdiga i välsorterad matbutik)

Topping

  • bllack beans i chiliolja (finns i asiatisk livs)
  • kewpie majonnäs
  • salladslök
  • salladskål
  • sriracha

Gör så här

  1. Hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser. Låt stå 15 minuter i kylskåp.
  2. Forma blandningen till bollar och rulla dem i panko.
  3. Fritera bollarna i olja som är 175 grader varm i 6 minuter.
  4. Ånga bao buns.

Topping

  1. Strö över valfri topping och servera.