Räkbakelse med ostkrokskross

Räkbakelse med ostkrokskross
Foto: Tv4

Räkbakelse med ostkrokskross

Av: Lars - Bollnäs

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h

Vackert komponerad räkbakelse med färskost, rom och ostkrokar blir en imponerade förrätt till middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g räkor, skalade (MSC-märkta)
  • 1 kruka dill, färsk
  • 1 rödlök
  • 1 burk röd stenbitsrom (MSC-märkt)
  • 1 citron, saften
  • salt
  • peppar
  • 18 skivor formfranska

Garnering

  • 60 g ostkrokar
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 150 g färskost
  • 1 citron

Gör så här

  1. Blanda färskost och crème fraiche. Grovhacka räkorna och hacka dill och rödlök fint. Blanda alltsammans med hälften av stenbitsrommen och hälften av ostblandningen. Häll i pressad citron och smaka av med salt och peppar.
  2. Tryck ut runda skivor av brödet med hjälp av ett glas eller dylikt (cirka 7-8 centimeter i diameter). Lägg 3 skivor på höjden med räkblandningen mellan varje skiva.
  3. Ta resten av ostblandningen och stryk på utsidan av bakelserna. Ställ dem på svalning en liten stund i kylskåp.
  4. Lägg ostbågarna i en plastpåse och rulla en flaska eller kavel över dem för att krossa dem.
  5. Ta ut bakelserna ur kylen och täck sidorna med krosset. Dekorera med ett par räkor, ostbågar, lite stenbitsrom och dill. Toppa med en tunn skiva citron.