Räk- och löjromsbakelse

Räk- och löjromsbakelse
Foto: Tv4

Räk- och löjromsbakelse

Av: Annh - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40 m

Starta middagen med den här festliga räk- och löjromsbakelse som förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor kavring
  • 1 burk crème fraiche, 34 %
  • 1,5 dl Västerbottensost, riven
  • 3 dl räkor, skalade, hackade och MSC-märkta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 100 g löjrom
  • 1 rödlök, liten och hackad
  • 2 msk dill

Gör så här

  1. Ta ut 8 rundlar av kavringen.
  2. Blanda crème fraiche, ost, räkor och kryddor. Finhacka hälften av dillen och blanda ner även den.