Räk- och avokadoröra med lime och chili

86 röster
30 m
4

Fräsch räkröra som blir en härlig fusion mellan det svenska och asiatiska köket. Servera den gärna på rostad bröd eller i ett krispigt salladsblad.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2-3 lime, rivet zest och pressad juice
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk fisksås
  • salt och peppar
  • 200 g handskalade räkor
  • 2 avokado
  • 1 mango, fint tärnad
  • 0,5 liten gurka
  • 0,25 liten rödlök
  • 0,5-1 röd chili
  • 1 bunt koriander
  • ev små hjärtsalladsblad att servera röran i

Gör så här

  1. Riv zest från 1 lime och pressa saft från alla. Riv i vitlök och häll i fisksås. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Tärna gurka, avokado och mango fint.
  3. Hacka rödlöken mycket fint. Skiva chilin i tunna skivor. Finhacka korianderstjälkarna, spara bladen.
  4. Lägg allt utom korianderblad i en bunke. Häll dressingen över och vänd runt. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd.
24 mars 2018
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept