Räk- och avokadoröra med lime och chili

Räk- och avokadoröra med lime och chili
Foto: Tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Räk- och avokadoröra med lime och chili

98

4 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Fräsch räkröra som blir en härlig fusion mellan det svenska och asiatiska köket. Servera den gärna på rostad bröd eller i ett krispigt salladsblad.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2-3 limefrukt, rivet zest och pressad juice
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk fisksås
  • salt
  • peppar
  • 200 g handskalade räkor
  • 2 avokado
  • 1 mango, fint tärnad
  • 0,5 gurka
  • 0,25 rödlök
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1 knippe koriander
  • ev små hjärtsalladsblad att servera röran i

Gör så här

  1. Riv zest från 1 lime och pressa saft från alla. Riv i vitlök och häll i fisksås. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Tärna gurka, avokado och mango fint.
  3. Hacka rödlöken mycket fint. Skiva chilin i tunna skivor. Finhacka korianderstjälkarna, spara bladen.
  4. Lägg allt utom korianderblad i en bunke. Häll dressingen över och vänd runt. Toppa med korianderblad och servera eventuellt i små hjärtsalladsblad eller på rostad bröd.