Raggmunk med kantareller och lingon
Raggmunk med kantareller och lingon
15 ingredienser
En riktig husmanskostklassiker som passar alla dagar i veckan. Här serveras den med stekta kantareller och rårörda lingon.
Husmanskost och receptklassikerKantarellerPannkakor/plättarPotatis, Kökets bästa receptVardagsmiddagVegetariskt
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 200 g fast potatis
- 1 ägg
- 2 dl kikärtsmjöl
- 3 dl havredryck
- 2 färska lökar
- 250 g kantareller
- 30 g smör, till svampen
- rapsolja, till stekning
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Rårörda lingon
- 250 g frysta lingon
- 80 g strösocker
Till servering
- 1 kruka färsk persilja, hackad
- havregrädde (eller vispgrädde)
Gör så här
- Skär potatisen i grova bitar, behåll skalet på.
- Mixa potatis med ägg, kikärtsmjöl och havremjölk. Smaka av med salt.
- Rör lingon med socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst upp sig.
- Ansa och skär kantarellerna i grova bitar. Hacka löken.
- Skiva löken, använd både lök och stjälk.
- Fräs till att börja med den vita delen på löken mjuk i rapsolja i en stekpanna. Tillsätt på slutet den gröna delen. Ta från värmen.
- Stek svampen i rapsolja i en separat stekpanna. Tillsätt smör samt den stekta löken när svampen fått lite färg. Salta.
- Stek raggmunkar av smeten i smör i en stekpanna. Stek på lite lägre värme så att de inte bränns.
- Fördela kantareller över vid servering. Strö över lingon och häll gärna på lite grädde. Toppa med persilja och ät direkt.