Rädisor med jalapenomajjo och krispiga räkor

8 röster
20 m
4
Rädisor med jalapenomajjo och krispiga räkor
Foto: Tv4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 räkor med skal, hackade
  • 2 knippe rädisa
  • 3 msk neutral rapsolja

Jalapenomajonnäs

  • 2 jalapeño, (färsk) hackad
  • 3,5 dl neutral rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl koriander, hackad
  • 1,5 msk limejuice [1 lime]
  • salt

Gör så här

  1. Krispiga räkor
    Hacka räkorna med skalen, antingen med kniv eller i en mixer. 
  2. Stek knapriga med olja i en panna. 
  3. Jalapenomajonnäs
    Knäck ägg i en mixerkanna (som tillhör en stavmixer). Tillsätt hackad jalapeno, hackad koriander, limejuice och olja.
  4. Sänk ned stavmixern i kannan och mixa till en tjock och grön majonnäs. Smaka av med salt.
  5. Servera rädisorna med majjon att dippa i och räksmul.
7 juni 2019