Rädisor med jalapenomajjo och krispiga räkor

Rädisor med jalapenomajjo och krispiga räkor
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rädisor med jalapenomajjo och krispiga räkor

9 ingredienser

20 m

Rädisor med en smakrik jalapenomajjo och krispigt stekta räkor blir en riktigt ljuvlig förrätt, snacks eller del av buffén.

Ingredienser

portioner
  • 8 räkor med skal, hackade
  • 2 knippen rädisa
  • 3 msk neutral rapsolja

Jalapenomajonnäs

  • 2 jalapeño, (färsk) hackad
  • 3,5 dl neutral rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 dl koriander, hackad
  • 1,5 msk limejuice [1 lime]
  • salt

Gör så här

Krispiga räkor

  1. Hacka räkorna med skalen, antingen med kniv eller i en mixer.
  2. Stek knapriga med olja i en panna.

Jalapenomajonnäs

  1. Knäck ägg i en mixerkanna (som tillhör en stavmixer). Tillsätt hackad jalapeno, hackad koriander, limejuice och olja.
  2. Sänk ned stavmixern i kannan och mixa till en tjock och grön majonnäs. Smaka av med salt.
  3. Servera rädisorna med majjon att dippa i och räksmul.