Quattro Formaggi

0 röster
20 m
4 pizzor
Quattro Formaggi
Foto: Daniel Ohlsson

Gillar du ost kommer du älska den här italienska pärlan till pizza! Toppad med fyra olika sorters ostar blir det en underbar smaksensation för den som gillar ost på sin pizza.

Receptet är ur boken Paolos pizza och pasta, Bonnier Fakta.

Visa mer
20 m
4 pizzor
4 portioner

Du behöver

  • 125 g mozzarella, gärna på buffelmjölk
  • 125 g ricottaost
  • 125 g taleggio (eller racletteost)
  • 125 g gorgonzola
  • olivolja (av god kvalitet)
  • basilikablad, att strö över
  • 1 pizzadeg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (ca. 225 grader med varmluftsfunktion) och värm upp pizzastenen. Om man inte har pizzasten går det bra att använda ugnsplåt, insmord eller med bakplåtspapper.
  2. Dela mozzarellan och låt den och ricottan rinna av var för sig i ett durkslag. Pressa försiktigt med en gaffel på ostarna för att få ut lite extra vätska.
  3. Skär mozzarellan och taleggion i små bitar och smula ricottan och gorgonzolan.
  4. Fördela ostarna separat över varsin fjärdedel av pizzabottnarna. Skeda över olivolja och grädda pizzorna mitt i ugnen, i ca 10 minuter.
  5. Strö över basilikablad och servera genast.

Laddar fler recept...