Primörsallad med sparris, ostronört och rökt abborre

0 röster
20 m
4-6
Primörsallad med sparris, ostronört och rökt abborre
Foto: Tv4
20 m
4-6

Du behöver

  • 50 g bondböneskott
  • 20 g ärtskott
  • 20 g agretti
  • 2 kajplökar, skivade
  • 20 g buskkrasse
  • 10 g almfrukt
  • 2 pak choi
  • 2 saltgurkor, skivade
  • 100 g färskpotatis, kokt och dela
  • 3 msk ramslöksolja
  • 2 msk flädervinäger
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g abborre, rökt och plockad
  • 4 vita sparrisar, skivade och kokta
  • salt

Gör så här

  1. Plocka och skölj alla örter och skott i en bunke med kallt vatten några minuter. Låt sedan rinna av på en handduk.
  2. Dela ner pak choi och koka hastigt i saltat vatten.
  3. Blanda saltgurkan, potatis med pac choi och toppa med alla örter.
  4. Rör ihop ramslöksoljan, flädervinäger och gräddfilen ringla över.
  5. Bryt fisken över salladen och servera med övriga tillbehör.
22 maj 2020