Prästost- och potatislåda med smak av Jansson

Prästost- och potatislåda med smak av Jansson
Foto: Mikael Göransson

En stabil låda, med en dragning åt Jansson. Ernsts recept på en riktigt krämig och god ostlåda med potatis och lök.

6 december 2017
4

Du behöver

  • 400 g prästost, lagrad 18 mån
  • 200 g kokt potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 msk vit balsamico
  • 1 msk honung
  • 2 tsk timjan, färsk eller torkad
  • 50 g smör eller annat matfett
  • 125 g ansjovis
  • 5 dl grädde eller gräddmjölk
  • 6 ägg
  • peppar
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skiva och stek löken mjuk i smör eller annat matfett. Smaksätt löken med timjan, vit balsamico och honung.
  3. Skär ost och potatis i stavar. Smörj en ugnsfast form.
  4. Blanda ägg med grädde eller gräddmjölk.
  5. Varva, ost, potatis, lök och ansjovis i formen och häll på spadet. Blanda allt och häll på äggstanning. Toppa med ströbröd
  6. Grädda av i ugnen i ca 1 timme.
Kommentera receptet

Fler goda recept