Potatispannkakstårta med smörstekta kantareller och västerbottenkräm

IKEA Potatispannkakstårta med smörstekta kantareller och västerbottenkräm
Foto: Köket.se

Potatispannkakstårta med smörstekta kantareller och västerbottenkräm

14 ingredienser

40 min

Bjud på höstens godaste pannkakstårta! En matig variant med potatisplättar. västerbottenkräm, karamelliserad lök, smörstekta kantareller och lingon.

IKEA GLADELIG Servis
IKEA Gladelig servis

IKEA GLADELIG Servis

Denna havsblå, glaserade servis med gyllenbruna detaljer gör varje måltid till ren glädje.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 förp IKEA GÅNGLÅT potatispannkakor
  • 300 g kantareller
  • smör, till stekning
  • 1 dl lingon, till garnering
  • färsk timjan, till garnering

Västerbottenskräm

  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • salt
  • peppar

Karamelliserad lök

  • 3 gula lökar
  • 2 msk strösocker
  • ca 1 dl vatten
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Stek potatispannkakorna i en stekpanna med smör. Lägg upp på galler och låt svalna något.

Karamelliserad lök

  1. Skala och skiva löken. Stek i olja i en stekpanna tills den mjuknat. Tillsätt socker och stek vidare några minuter. Tillsätt lite vatten. Låt puttra fram tills servering.

Västerbottenskräm

  1. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet och blanda med crème fraiche och färskost. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Smörstekta kantareller

  1. Stek kantarellerna i olja en stekpanna tills vattnet försvunnit, tillsätt då en rejäl klick smör och stek tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Montera pannkakstårtan på tallrikar och varva pannkakorna med den karamelliserade löken, västerbottenkrämen och de smörstekta kantarellerna. Garnera med lite lingon och en kvist timjan.
TIPS!
Fler tips!
Glas ikea produkt

Fler tips!

Här hittar du fler användbara och snygga produkter från IKEA.

Läs mer