Potatisgratäng, gluten och mjölkproteinfri

10 röster

Enkel och krämigt god potatisgratäng som är helt vegansk och går snabbt att laga. Med muskotnöt och lite vitt vin får den underbara smaker.

Visa mer

Du behöver

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 vitlökar
  • 0,25 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • nymald vitpeppar
  • muskotnöt
  • 4 dl oatley i maten grädde
  • vitt vin
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisen tunnt, skiva vitlök fint och hacka purjolök.
  3. Slå lite olivolja i en form. Lägg i potatisen, salta, peppra och riv lite muskotnöt över.
  4. Slå grädde över, skvätt lite vin och grädda ca 40 -50 i ugnen tills det fått fin färg och potatisen är färdig.
  5. Låt den vila lite innan servering. Toppa med färska örter på toppen.
22 september 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept