• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Potatisgratäng, gluten och mjölkproteinfri

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Potatisgratäng, gluten och mjölkproteinfri

5 steg att laga

10 ingredienser

Enkel och krämigt god potatisgratäng som är helt vegansk och går snabbt att laga. Med muskotnöt och lite vitt vin får den underbara smaker.

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 vitlökar
  • 0,25 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar, nymald
  • muskot
  • 4 dl Oatly i maten grädde
  • vitt vin
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva potatisen tunnt, skiva vitlök fint och hacka purjolök.
  3. Slå lite olivolja i en form. Lägg i potatisen, salta, peppra och riv lite muskotnöt över.
  4. Slå grädde över, skvätt lite vin och grädda ca 40 -50 i ugnen tills det fått fin färg och potatisen är färdig.
  5. Låt den vila lite innan servering. Toppa med färska örter på toppen.