Potatis och ramslökssoppa med löjrom och crème fraiche

13 röster
40 m
4-6

Underbar soppa på potatis och ramslök som med crème fraiche, mousserande vin och löjrom blir en oslagbar förrätt eller lättare lunch.

Visa mer
40 m
4-6

Du behöver

  • 5 potatisar
  • 2 lök
  • 20 g smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • ramslök, eller körvel, nässlor eller annan favorit krydda
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk creme fraiche
  • 2 msk löjrom
  • mousserande vin
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva potatisen fint och skär ner löken.
  2. Fräs lök och potatis i smöret och späd med buljongen och vinet.
  3. Koka i ca 20 minuter på låg värme, tillsätt grädden och koka upp.
  4. Mixa soppan med ramslöken, spara lite till garnering. Smaksätt med salt och vitpeppar, ev lite citronsaft för syran. Observera att soppan tappar färg vi för lång värmehållning. Blir soppan kraftig så späd med mjölk eller mineralvatten så soppan blir lite skummig.
  5. Spritsa crème fraiche i varje tallrik, garnera med löjrom och ramslöken.
  6. Slå den ljusgröna soppan över och toppa med lite mousserande vin.
13 april 2019
Sommarrea, upp till 60%

laddar fler recept...

Laddar fler recept...