Grillad lax med sallad nicoise

Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Grillad lax med sallad nicoise

4

8 ingredienser

En klassisk matig sallad, serverad med en grillad lax.

Vintips till laxen
Lagar de Cervera Albarino NV,Spanien, artikelnummer 23044

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 4 laxbitar (cirka 150-180 g per person)
  • romansallad
  • 300 g haricots verts
  • 4 ägg
  • 30 g sardellfilé
  • 30 oliver, av typen nicoise
  • 10 körsbärstomater
  • 10 färskpotatisar

Gör så här

  1. Skölj och skär salladen.
  2. Blanchera haricotverts i saltat vatten, kyl sedan av dom i isvatten.
  3. Koka ägg med krämig gula cirka 5 minuter.
  4. Blanchera tomater och riv av skinnet.
  5. Arrangera snyggt i högar, gärna på ett stort fat.
  6. Dressa allt med god olivolja, strö över de strimlade sardellerna och peppra eventuellt med peppar från kvarn.
  7. Grilla laxen så den får en fin stekyta och stek den tills innertemperaturen är cirka 37 grader.
  8. Salta och peppra.