Poké bowl japanese surfer
Poké bowl japanese surfer
17 ingredienser
70 m
Poké bowl inspirerad från Japan med ingefära, sjögrässallad, sesam, lax och wasabimajonnäs.
Ingredienser
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 100 g färsk lax, fryst och tinad
- 1 port sushiris
- 1 msk sesamfrön
- 35 g salladsmix
- 50 g sojabönor
- inlagd ingefära (gari)
- 0,5 rödlök, skivad
- sjögrässallad
wasabimajonnäs
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk citron, saft
- 2 dl rapsolja
- salt
- vitpeppar
- wasabipulver (äkta)
Gör så här
- Vispa ihop soja och sesamolja. Lägg laxen i dubbla fryspåsar och häll över marinaden. Låt vila i kylskåp i minst 60 minuter.
- Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Förbered i god tid, det ska sköljas och fixas med.
- Slå en majonnäs genom att vispa ihop äggulan med dijonsenap och citronsaft. Vispa sedan droppvis i oljan till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar och till sist rikligt med wasabipulver, det finns att köpa i välsorterade matbutiker.
- Rosta sesamfrön till fin färg i torr stekpanna.
- Lägg upp riset till sidan i en skål och lägg sallad på andra sidan. Fortsätt med att lägga på sojabönor i en liten hög, inlagd ingefära bredvid bönorna och fint skivad rödlök för sig.
- Ta fram laxen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i mitten av hela arrangemanget och toppa med den vackra sjögrässalladen.
- Strö över rostade sesamfrön och ringla över wasabimajonnäs.