Pocherat ostron med fläder och kåljuice

Pocherat ostron med fläder och kåljuice
Foto: TV4
Emma Shields - KK 2019
Emma Shields - KK 2019

Pocherat ostron med fläder och kåljuice

Av: Emma Shields

Från: Kockarnas kamp

20 ingredienser

30 m + tid i kyl

En riktigt lyxig förrätt med ostron. När du pocherar ostronen får de en lite annan smak och textur - ett bra nybörjarostron!

Ingredienser

portioner

Pocherat ostron

  • 4 ostron
  • 1 stjärnanis
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk champagnevinäger
  • 1 msk koncentrerad fläderblomssaft

Ostronemulsion

  • 1 ostron
  • 1 äggula
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk champagnevinäger
  • salt

Kåljuice

  • 0,25 äpple
  • 25 g svartkål
  • 100 g vitkål
  • 2 dl vatten
  • salt

Till servering

  • fläderblommor (färska eller inlagda)
  • 0,25 äpple

Gör så här

Pocherat ostron

  1. Öppna och lossa ostronen och förvara dem i kyl i ostronjuicen. Spara skalen.
  2. Placera övriga ingredienser i en kastrull och låt det koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Lägg ostronen och ostronjuicen i en skål och slå över den varma lagen. Låt ostronen svalna i lagen i kylskåp.

Ostronemulsion

  1. Lägg ett ostron, äggula och champagnevinäger i ett litermått. Mixa det slätt med stavmixer och tillsätt oljan i en fin stråle tills den tjocknar. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.

Kåljuice

  1. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa till en slät juice. Sila juicen och smaka av med salt.

Servering

  1. Skär resten av äpplet i små tärningar. Lägg tillbaka ostronen i skalen och toppa med ostronemulsion, äpple och fläderblom. Avsluta med kål juicen.