Plättar med smetana och smörad potatispuré
Plättar med smetana och smörad potatispuré
9 ingredienser
30 m
De här plättarna, som även kallas blini, toppas med smetana och smörad potatispuré. Ett perfekt tilltugg att njuta av!
Ingredienser
Plättar
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
Smörad potatispuré
- 200 g potatis (Mandel eller Ratte)
- 200 g smör
- 1 msk salt
Servering
- 2 msk smetana
- 4 msk kaviar
Gör så här
Plättar
- Vispa upp ägg med salt och mjöl. Vispa sist ner mjölken och låt smeten vila minst 20 minuter.
- Stek plättarna i smör.
Smörad potatispuré
- Sjud potatisen med skalet på tills den är precis klar. Häll av kokvattnet och torka den ytterligare någon minut på spisen. Låt svalna något och skala sedan.
- Smält smöret.
- Mosa potatisen med potatispress, gaffel eller stomp. Rör ner smöret lite i taget, smaksätt med salt.
- Passera purén genom sil så den blir helt slät.
Servering
- Bred potatispurén på plättarna, toppa med smetana och avsluta med kaviar.