Pizzabullar

Pizzabullar
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Pizzabullar

11 ingredienser

30 min + jäsning

"Pizzabullar är ju så gott! Fyll med vad du gillar att ha på pizza, rulla ihop och skär som när du gör kanelbullar. Det här är en god fyllning tycker jag!" /Hanna

Ingredienser

portioner stycken

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk olivolja (eller rapsolja)
  • 5-6 dl vetemjöl

Fyllning

  • 115 g tofu, rökt (1⁄2 pkt)
  • 100 g ananas (fryst)
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl ost, riven
  • 1 msk oregano (torkad)
  • 1 ägg, till pensling (ev)

Gör så här

Pizzadeg

  1. Smula ner jästen i en bunke. Slå på det fingervarma vattnet och rör om. Rör i salt och olja. Rör i mjöl tills du har en bra deg som du kan knåda.
  2. Knåda i någon minut och jäs under bakduk i ca 40 minuter.

Fyllning

  1. Skiva tofun tunt. Skär ananasen i små bitar. Sätt ugnen på 225 grader.

När degen jäst klart

  1. Ta upp på mjölat bord och kavla ut till en rektangel på ca 30 x 45 cm. Bred på tomatpuré och toppa med skivad tofu och ananasbitar.
  2. Strö över riven ost och oregano. Rulla ihop och skär i 15 bitar. Lägg i muffinsformar, oljad muffinsplåt eller direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla bullarna med uppvispat ägg om du vill ha dem glansiga.
  3. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter. Ta ut och låt bullarna svalna.