Pizza med tomat, salami, ricotta och pecorino

3 röster
20 m
4 pizzor
Pizza med tomat, salami, ricotta och pecorino
Foto: Daniel Ohlsson

Paolo Robertos underbara pizza med tomat, salami, ricotta och pecorino är fylld av italienska smaker. Perfekt till helgens middag!

Receptet är ur boken Paolos pizza och pasta, Bonnier Fakta.

Visa mer
20 m
4 pizzor
4 portioner

Du behöver

  • 200 g passerade tomater
  • 2 krm salt
  • 125 g mozzarella, gärna gjord på buffelmjölk
  • 125 g ricottaost
  • 150 g salami, i tunna skivor (t ex salami Napoli)
  • 1 dl pecorinoost, lagrad och nyriven
  • olivolja (av god kvalitet)
  • basilikablad, att strö över pizzorna
  • 1 pizzadeg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (ca 225 grader med varmluftsfunktion) och värm upp pizzastenen. Om man inte har pizzasten går det bra att använda ugnsplåt, insmord eller med bakplåtspapper.
  2. Häll de passerade tomaterna i en skål och blanda ner salt.
  3. Dela mozzarellan och låt den och ricottan rinna av, var för sig, i ett durkslag. Tryck försiktigt på dem med en gaffel på ostarna för att få ut lite extra vätska.
  4. Skär sedan mozzarellan i bitar och smula ricottan.
  5. Lägg tomatsås i mitten på varje pizzabotten. Sprid ut såsen i cirkelrörelser innanför kanterna.
  6. Fördela salami, mozzarella och ricotta över bottnarna.
  7. Strö över pecorino och ringla över lite olivolja.
  8. Grädda pizzorna mitt i ugnen, i ca 10 minuter.
  9. Strö över basilikablad och servera genast.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...