Pinsa med salami och oliver

Zeta Pinsa med salami och oliver
Foto: Zeta

Pinsa med salami och oliver

10 ingredienser

15 min

Luftig och spröd botten toppad med krämig mozzarella och salami! Pinsa kan bäst beskrivas som en blandning mellan pizza och focaccia - perfekt som middag, eller uppskuren som snittar innan middagen.

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner port
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • tomatsås (Gör själv eller köp färdig!)
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • 1 förp Zeta Salame Napoli
  • 1 förp Zeta Burrata
  • 1 förp Zeta Cerignolaoliver urkärnade
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
  2. Toppa pinsan med tomatsås och mozzarella.
  3. Grädda i 250 grader, gärna på pizzasten, i 5-7 minuter eller tills brödet och osten fått fin färg.
  4. Toppa med salami, oliver och basilika.
  5. Ringla en fruktig olivolja över pinsan innan servering.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med grönkål och burrata

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer