Pilgrimsmusslor med fänkål och löjrom

Pilgrimsmusslor med fänkål och löjrom
Foto: Tv4

Pilgrimsmusslor med fänkål och löjrom

Av: Gudrun - Hammarö

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

Lyxig förrätt med halstrade pilgrimsmusslor som elegant serveras i sitt skal med löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fänkål

  • 2 fänkål
  • 0,5 msk strösocker
  • 2 msk smör, smält
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor/kammusslor
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 kruka persilja
  • smör, till stekning

Garnering

  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 4 msk löjrom
  • musselskal, till uppläggning

Gör så här

  1. Tina musslorna och låt dem rinna av. Lägg musslorna i en skål och pressa vitlök över och häll på olivolja. Låt marinera en stund medan du tillagar fänkålen.

Fänkål

  1. Strimla fänkålen så tunt som möjligt. Värm i varmluftsugn till 100 grader och 100 % ånga i 10 minuter. Salta och peppra samt sockra när du har tagit ut fänkålen.
  2. Häll på det smälta smöret och pressa över citron och lägg upp i musselskal.
  3. Har man inte varmluftsugn så kan fänkålen fräsas lätt i smör. Salta och peppa. Tillsätt sockret och låt puttra en stund. Lägg upp fänkålen på musselskal eller små tallrikar
  4. Pressa över lite citron.

Pilgrimsmusslor

  1. Finhacka persiljan. Pensla en grillpanna med smör. Stek musslorna i het panna i ca 0,5 minut på varje sida. Strö på den finhackade persiljan.
  2. Lägg upp musslorna ovanpå fänkålen i musselskalen.

Garnering

  1. Lägg en klick turkisk yoghurt på mitten av musselskalet och toppa med löjrom.