Pilgrimsmusslor med citrus, tomat och chili

Pilgrimsmusslor med citrus, tomat och chili
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pilgrimsmusslor med citrus, tomat och chili

13 ingredienser

20 m

Pilgrimsmusslor med citrus, tomat och chili passar perfekt till både jul, nyår eller annan festlig bjudning.

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 tsk chilisås
  • 1 tsk champagnevinäger
  • 1 tsk olivolja
  • peppar
  • salt
  • 2 avokador
  • färsk koriander (eller valfri ört till garnering)

Gör så här

  1. Skiva pilgrimsmusslorna i skivor, ca 3-4 stycken per mussla.
  2. Riv tomaterna och halva gurkan på rivjärn, sila av vätskan.
  3. Smaksätt juicen från tomat och gurka med citron, lime, apelsin, chilisås, vinäger, olivolja, peppar och salt.
  4. Fintärna gurkan och skär avokadon i bitar.
  5. Lägg skivorna med pilgrimsmusslor ovanpå avokadon och gurkan. Häll sedan på juicen.
  6. Garnera med hackad koriander eller annan ört.